Drugi preduzetnički skup osnažuje žene u IKT

Priština, 25 april 2024 – USAID-ova  Aktivnost Sveobuhvatni Ekonomski Razvoj, u partnerstvu sa USAID Compete Activity i STIKK – Kosovsko Informacione i Komunikacione Tehnologije (IKT) udruženje, uspešno je bilo domaćin drugog skupa preduzetništva u okviru nedelje Devojke u IKT-u. Događaj je privukao oko 80 biznisa u vlasništvu žena i učesnike iz sektora hrane, drveta i IKT.

Skup je pružio platformu za diskusiju o izazovima digitalizacije i potencijalnim rešenjima, fokusirajući se na razbijanje barijera kroz uvide koje dele uspešne žene preduzetnice u različitim industrijama. Ovakve diskusije su naglasile ključnu ulogu digitalizacije kada je u pitanju povećanju poslovne efikasnosti i konkurentnosti.

Vrhunac ovog događaja bili su takozvani B2B sastanci na kojima su kompanije iz prehrambenog i drvnog sektora sarađivale sa onima iz IKT sektora. Ove sesije su omogućile formalne diskusije o potencijalnoj saradnji, istražujući pritom kako digitalne tehnologije mogu da podstaknu bolju efikasnost i inovacije.

Share post:
Facebook
Twitter
LinkedIn