Počinje mentorski program „Empower Her”

Priština, 15. mart 2024. — USAID-ova aktivnost Sveobuhvatnog  ekonomskog razvoja, koju sprovodi CDF, nedavno je pokrenula svoju najnoviju inicijativu: Mentorski program „Empower Her“. Ovaj program, kao deo Inkluzivne platforme za žensko preduzetništvo, u saradnji sa G7, ima za cilj da osnaži žene da napreduju u preduzetničkom pejzažu.

Sastanak je okupio 25 pažljivo odabranih mentora i polaznika da se upoznaju. Učesnici su učestvovali u diskusijama navodeći primarne ciljeve mentorskog programa, identifikujući ključne oblasti za lični i profesionalni razvoj i formalizovanje međusobnih dogovora.

U suštini, mentorski program „Empower Her“ nastoji da premosti jaz između iskusnih mentora i ambicioznih polaznika, stvarajući okruženje koje je pogodno za saradnju i razmenu znanja. Koristeći iskustvo i stručnost koju nude mentori, polaznici su opremljeni alatima i uputstvima neophodnim za navigaciju kroz složenost preduzetništva i postizanje svojih ciljeva.

Kroz ovaj zajednički poduhvat, USAID Sveobuhvatna aktivnost ekonomskog razvoja, CDF i G7 nastoje da donesu značajne promene, osnažujući žene da ostvare svoj puni potencijal kao pokretača ekonomskog rasta i inovacija.

Share post:
Facebook
Twitter
LinkedIn