Julien Haute Couture pridružuje se kampu za obuku preduzetništva

USAID-ova aktivnost inkluzivnog ekonomskog angažovanja ima za cilj da pomogne preduzećima u vlasništvu žena i manjina da postanu otpornija kroz prilagođenu tehničku pomoć i grantove. Jedna od aktivnosti, Entrepreneurship Bootcamp, ima za cilj da obezbedi prilagođenu platformu za mikro preduzetništvo koja pokriva ceo paket poslovne pomoći.

Učesnica prvog izdanja Entrepreneurship Bootcamp-a, Ilberine Lushtaku, osnivačica Juliene Haute Couture, deli svoje iskustvo od modnog entuzijasta do kreiranja sopstvenog startapa. Pošto kamp za obuku koristi ciljanu obuku, Ilberine je ovu platformu videla kao priliku da iskoristi prilagođenu pomoć u rešavanju jedinstvenih izazova početnika i osnaživanju ih da napreduju. Stekla je osnovne veštine i otpornost potrebnu za navigaciju u konkurentskom modnom pejzažu. Konkretno, ona kaže: „Kamp za preduzetništvo me je opremio da se samouvereno uhvatim u koštac sa preprekama modne industrije.“ Shodno tome, ova inicijativa ima za cilj da podstakne inkluzivni ekonomski rast i podstakne preduzeća u vlasništvu žena i manjina na Kosovu.

Ilberinine primedbe odjekuju kod drugih mladih žena koje žele da nastave karijeru kao preduzetnice. Njena priča pokazuje da se istrajnošću može prevazići različite prepreke na putu. Pored toga, njen novootkriveni uspeh naglašava vrednost ciljane obuke i njenu ulogu u negovanju otpornih preduzeća i inspirisanju budućih preduzetnika na Kosovu.

Uticaj Entrepreneurship Bootcamp-a je daleko iznad poslovnog uspeha – uključuje važnost ekonomskog rasta, pokazujući da ciljana obuka može osnažiti pojedince da prevaziđu barijere i kreiraju sopstveni put. Kako Ilberinina priča nastavlja da inspiriše, preduzetnički horizont izgleda obećavajuće, jer čeka novu grupu osnaženih i otpornih poslovnih lidera obučenih u okviru Programa za obuku preduzetništva koji finansira USAID.

Share post:
Facebook
Twitter
LinkedIn